Consells per a la revetlla de Sant Joan

Última revisió 14-01-2020 15:43
23/06/2010

-Als llocs on es facin revetlles, cal recollir la roba estesa i els tendals, així com tancar portes i finestres. No encengueu cap petard dins les cases.

-No subjecteu petards amb les mans. No els poseu a prop de la cara o el cos. Enceneu cada article seguint estrictament les instruccions concretes.

-Les candeles romanes que no tingui mànec, heu de fixar-les en un forat, en un tests amb terra o amb sorra per tal de no cremar-vos.

-No llanceu mai cap petard contra ningú. Si un petard so s'encén bé no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

-No hem de llançar cap coet amb la mà, ni amb la canya trencada, perquè sortirà en una direcció inesperada i pot explotar malament.

-Les fogueres han de permetre el pas dels vehicles d'emergència. Per no fer malbé el paviment, haurem de posar sorra sota la foguera. Eviteu fer les fogueres en zones amb vegetació o arbrat.

-No tireu papers ni teixits, l'aire els pot enlairar i portar-los lluny. No es poden llençar ni bidons ni esprais, poden explotar. Si cremeu pneumàtics i plàstics provocareu molta contaminació.

-No us guardeu petards a les butxaques.

-No heu de llençar coets a menys de 500 metres del bosc o zones amb matolls abundants.

-Enceneu sempre la metxa per l'extrem perquè us dongui temps d'enretirar-vos.

-Vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S'encenen fàcilment i els vapors poden explotar.

-No fiqueu mai petards dins les totxanes o ampolles, perquè en explotar fan metralla i pot fer molt de mal.

-No talleu el tro final de les traques, poden explotar amb violència.

-No feu fogueres enlloc sense tenir l'autorització corresponent. Les fogueres s'han de fer a mes de 15 metres de les façanes i els cotxes i mai sota línies elèctriques.

-No encengueu mai cap foguera amb líquids inflamables, us podríeu cremar molt.

-Seguiu els consells dels serveis d'emergència, policia local, bombers, mossos d'esquadra, personal sanitari, ells treballen per la seguretat de tots.

Documents adjunts