3.123 nens i nenes han iniciat el nou curs escolar a Malgrat de Mar

Última revisió 12-12-2019 23:11
14/09/2017

L'Institut Ramon Turró i Darder ha començat aquest matí el nou curs escolar 2017-2018 amb 690 alumnes i la posada en marxa del Programa de Formació Inicial de Perruqueria i Estètica. Dimarts, van iniciar el nou curs els alumnes de la resta de centres del poble: Escola Marià Cubí i Soler, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escoles Fonlladosa, Escola Vedruna i Col·legi Sant Pere Chanel. En total 3.123 nens i nenes.

Des de la Regidoria d'Educació s'informa de les diverses novetats amb les quals els diferents centres escolars de Malgrat de Mar han posat fil a l'agulla al curs 2017-2018.

Escola Marià Cubí i Soler

Va iniciar el curs dimarts amb 345 alumnes. Com a novetats, els alumnes de 1r, 3r i 5è de Primària faran natació al centre esportiu MES. L'escola a més, disposa d'un nou servei de menjador contractat per l'AMPA amb l'empresa Hostesa. S'han instal·lat 3 pissarres digitals més, i ara el centre té totes les aules de l'escola informatitzades amb pissarres de darrera generació. A finals del curs passat l'escola va estrenar 2 espais de lectura (biblioteques) un per Infantil i un altre per Primària.

Escola Mare de Déu de Montserrat

Va iniciar el curs dimarts amb 232 alumnes i un nou projecte: el treball per espais d'aprenentatge que s'inicia a l'Educació Infantil. Els eixos transversals que el centre treballarà a tots els cursos (projectes) són: p rojecte pedagògic: El món del cinema i valor destacat: El respecte. Durant el curs, la direcció del centre té previst celebrarà entre d'altres activitats, el Dia Pi (dia de les matemàtiques), i l' English Day que faran tots els cursos, relacionant nens de diferents cursos i edats. Aquest estiu l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha portat a terme les obres de renovació de la teulada de l'escola i s'ha pogut iniciar el curs amb normalitat. L'Escola Mare de Déu de Montserrat celebra aquest any el 90è aniversari de l'escola, que va iniciar la seva activitat a Malgrat de Mar el dia 27 d'agost del 1927.

Institut Ramon Turró i Darder

Ha iniciat les classes avui dijous amb 690 alumnes. Les novetats i els nous projectes del centre són:

  • Aquest any s'inicia el servei comunitari al 4t d'ESO establint convenis de col·laboració amb un gran nombre d'entitats de Malgrat de Mar
  • Aquest any, amb caràcter experimental, l'alumnat de 1r d'ESO dedicarà unes hores al treball per projectes. El primer projecte té el títol "Aprenem...jugant". Al llarg del curs es desenvoluparan dos projectes.
  • El centre ha iniciat el Programa de Formació Inicial de Perruqueria i Estètica (PFI).
  • Pla de lectura: consisteix en una hora de lectura setmanal a l'ESO (al 1r d'ESO seran dues hores) segons un pla preestablert.
  • Es continua amb el programa TEI de "Tutoria entre Iguals" i el centre ha presentat candidatura al programa #Aquiproubullying que patrocinarà el Departament d'Ensenyament de la Generalitat.
  • Es reactivarà la plataforma de TeleTurró