3.070 alumnes comencen nou curs escolar a Malgrat

Última revisió 12-12-2019 23:15
12/09/2016

El nou curs escolar 2016-2017 s'ha iniciat avui a Malgrat de Mar amb normalitat. 3.070 alumnes de segon cicle d'Educació Infantil, Educació Primària, Ensenyament Secundari Obligatori, Batxillerat i cicles formatius han començat les classes.

La Regidoria d'Educació ha fet públiques algunes de les novetats que cada centre escolar proposa per a aquest nou curs.

Escola Mare de Déu de Montserrat

Aquest centre celebrarà el proper 2017 el 90è aniversari de l'ecola (1927-2017) amb un seguit d'activitats que s'estan concretant. Per altra part, els eixos per aquest nou curs seran d'una banda, l'escriptor Roald Dahl com a projecte pedagògic i la responsabilitat que serà el valor transversal destacat.

Escola Marià Cubí i Soler

Aquest centre escolar estrena 2 espais nous de lectura: 1 al cicle d'Educació Infantil i 1 altre al de Primària. Aquests espais de lectura han estat subvencionats per l'AMPA de l'escola. Per altra banda, a l'entrada de l'escola, els alumnes i els pares de l'AMPA, han decorat una gran paret del pati principal, amb un mural. Ha estat un treball de mesos i que l'escola estrena aquest curs. Una altra novetat de l'Escola Marià Cubíi Soler és que compta amb 3 noves pissarres digitals a les aules.

Col·legi Sant Pere Chanel

Aquest curs l'escola inicia un Projecte per treballar l'expressió oral a tots els nivell, des de P3 a 4t d' ESO, en les quatre llengües que treballem a l'escola: català, castellà, anglès i alemany. Per altra part, a Educació Infantil i 1r cicle de Primària engega un nou projecte d'aprenentatge de les matemàtiques basat en l'experimentació, utilitzant materials per manipular. També a Educació Infantil s'inicia un nou projecte de llengua, on els alumnes podran experimentar els diferents usos del llenguatge i la seva funcionalitat, potenciant la reflexió i el diàleg i partint d'activitats, el més reals possibles, motivadores i interessants per als alumnes.

Escola Vedruna

L'escola Vedruna inicia nou curs amb 800 alumnes. El centre continua apostant pel treball per projectes, potenciant el cooperativisme, tot utilitzant les noves tecnologies en les diferents etapes educatives. Com a novetat, l'escola inicia el Projecte Filosofia 3/18 amb l'objectiu de formar persones que parlin i pensin de manera raonable, més creatives i capaces de respectar les idees dels altres.

Escoles Fonlladosa

Un dels objectius principals del centre per a aquest nou curs és el foment de l'empatia i de l'expressió d'emocions dels alumnes. Per tal de dur a terme aquest projecte, l'escola ha apostat per incloure, entre els més petits, un diari personal de les emocions on podran plasmar tot allò que els remou i que volen compartir amb els seus companys. A cicle superior de Primària i a l'ESO, ho podran expressar a través d'un blog que enguany estrenaran tots els cursos i on tindran la possibilitat de posar de manifest tant les seves angoixes com les seves alegries. Segons ha explicat l'escola, els alumnes comptaran amb l'acompanyament i implicació dels seus tutors, que tractaran i actuaran, en cas necessari, davant de qualsevol situació que es plantegi a través de la plataforma.

Institut Ramon Turró i Darder

L'institit públic de Malgrat posarà en marxa aquest curs el programa de millora de la convivència escolar "Tutoria Entre Iguals (TEI). Per altra part, durant aquest curs 2016 â?? 2017 es graduarà la primera promoció d'alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mig d'Estètica i Bellesa. A més, segons ha explicat la direcció del centre, l'alumna Iris Nuñez representarà a l'Estat espanyol en els campionats d'Europa de Formació Professional (EuroSkills) que es celebraran a Gòteborg (Suècia) el mes de novembre d'enguany. També, Melissa Mendibur representarà a Catalunya en els campionats d'Espanya de Formació Professional (SpainSkills) que se celebraran a Madrid al llarg del curs 2016-2017.