1.500 persones passen pel Festival Arrela't que es guanya la complicitat del públic amb una oferta de qualitat

Última revisió 12-12-2019 23:10
27/11/2017

El Festival Arrela't, organitzat per la Regidoria de Cultura, es va tancar ahir diumenge amb els concerts de FemPop. 1.500 persones han assistit als espectacles del festival, que van arrencar el 28 d'octubre i que han aconseguit guanyar-se la complicitat i l'aplaudiment del públic. Cultura ja treballa per programar la segona edició, que vol incloure exposicions, literatura, cinema i altres formats.

El Festival Arrela't es va acomiadar ahir amb bones sensacions. El Festival FemPop, organitzat conjuntament per la Regidoria de Cultura i Son Canciones, va ser un autèntic èxit. Els concerts de petit format i de caire intimista van omplir tots i cadascun dels diferents espais on es van celebrar: sala de plens de l'ajuntament, Capella de l'Antic Hospital, sala d'assaig del Centre Cultural, plaça de Josep Anselm Clavé i Biblioteca La Cooperativa. Les actuacions de les joves promeses de l'escena internacional pop, indie i folk, la catalana Marta Knight, la nordamericana Haley Heynderickx, la britànica Rosie Carney, la canadenca Zoe Boekbinder i i la francesa ara establerta a Berlin Freschard van fer les delícies d'un públic encantat per la qualitat de totes elles. FemPop és un festival reivindicatiu que denuncia la desigualtat de gènere que impera en la indústria musical.

El regidor de Cultura, Paco Márquez (CUP), s'ha mostrat molt satifest de l'acollida que ha tingut el Festival Arrela't. "Hem posat una llavor. Hem fet un festival de qualitat, l'hem de millorar, però, la llavor ja hi és. Ara l'hem de cuidar i l'hem de fer créixer", ha explicat el regidor. En aquest sentit, Paco Márquez ha detallat que la intenció és complementar el programa del festival amb exposicions de pintura, d'esculta i d'instal·lacions, i també incloure vermuts literaris. El regidor ja ha avançat que a final del mes d'octubre del proper 2018 tornarà l'Arrela't amb un programa de qualitat i amb més activitats per complementar l'oferta cultural, que passaran per exposicions, literatura i cinema.

El primer programa d'Arrela't ha inclòs 16 espectacles del circuit professional de diferents disciplines artístiques: dansa, teatre, música, titelles i circ. El festival ha tingut com a escenari diversos espais inèdits en la programació cultural com les escoles públiques o la sala de plens de l'Ajuntament.